Контакти

Информирайте се : Представителство Campus France България

Вие сте ученик, студент, докторант и искате да продължите обучението си във Франция?

Каква специалност, какъв тип учебно заведение, каква диплома? Кога и как се кандидатства?

Нека се срещнем, ние сме тук, за да ви помогнем да изградите своя проект за обучение и да ви дадем цялата информация, от която се нуждаете.

Представителството Кампус Франс България е вашият събеседник !

Създадено през 1998 година в рамките на политиката за популяризиране на френското висше образование, провеждана с постоянство години наред от Френския институт в България, дейността му е разнообразна и насочена към всички, заинтересовани от обучение на френски език във Франция или във франкофонските програми в България.

Campus France България оказва персонализирана помощ при изграждане на проектa за обучение във Франция и неговото изпълнение. За целта предоставя необходимата информация, съдейства за анализ на проекта и ориентация към дадена специалност и учебни заведения, разяснява процедурите за кандидатстване, оказва помощ при подготовка на досието за кандидатстване и проследяването му до получаване на окончателен отговор от учебното заведение. Campus France България информира също така за възможностите за финансиране на престоя за обучение във Франция и за необходимата подготовка преди заминаване.

Campus France България организира през цялата година различни прояви, свързани с френското висше образование : срещи с ученици и студенти в София и други градове в страната, през ноември « Виртуален форум за образование и професионална реализация », тематични ателиета онлайн.

Една важна част от дейността на представителството е свързана с организацията по предоставяне на стипендиите на френското правителство както и с подготовка и проследяване на досиетата на стипендиантите.

Campus France България е посредник при изграждането на контакти за сътрудничество между френски и български университети. Организиране на презентации на университетски програми пред български студенти е част от приоритетите му.

Франция е 4та страна в света по прием на чуждестранни студенти и 6ма по прием на български студенти.

Контакт:

Тел : +359 2 937 79 64

campusfrance@institutfrancais.bg